Hva med en deilig klippestang til søndags kaffen. Her skal dere få en oppskrift på en veldig god bakst.
Klippestang
150 g smør eller margarin
5 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 dl farin
2 ts kardemomme
1 egg
ca 900 g hvetemel
Smelt smøret , tilsett melken og varm det til 37 C.
Rør gjæren ut i deigvesken. Ha i resten av væsken . Tilsett salt, sukker, kardemomme, sammenpisket egg og vel halvparten av melet. Arbeid deigen smidig, blank og porøs. Tilsett resten av melet, men spar litt til utbakingen. Deigen er klar når den slipper bollen. Dryss litt mel over. Heves tildekket i 30 - 40 min. Del deigen i 3 - 4 jevnstore emner. Kjevle hvert emne til en rektangulær leiv, ca 20 x 35 cm. Lag så til fyllet :
Kanelfyll :
200 g smør eller margarin.
140 g farin
2 ss kanel
Rør sammen ingrediensene. Smør på fyllet.
Rull deigen sammen fra langsiden. Legg rullen på bakepapir eller smurt plate og klipp ca 1 cm tykke blad. Brett bladene enten vekselvis til høyre og venstre eller vekselvis til høyre, til venstre og på midten. Etterhev stengene under klede til knapt dobbel størrelse.
Pensles med egg og strøs med perlesukker.
200 C nederst i ovnen i 15 - 20 min. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar